pincekulcs

Balaton-Bor-Boldogság

Jóga a szőlőtőkék között-menő!

2016. április 19. 10:44 - Pincekulcs

Balaton, szőlőtőkék, szikrázó napsütés és jóga: egy tökéletes hétvége kellékei- Egészség hétvégén jártunk a Tagyon Birtokon, és milyen jól tettük!

Évek óta jógázom, az ok pedig nagyon egyszerű: az irodai munka, a számos túlóra és persze az idő is megtették nem kívánt hatásukat, kezdődő lumbágóval (még nem 30 évesen) és tüneti gyógyszeres kezelés csekély hatásával kerestem fel egy budapesti jógastúdiót. Pár hét már elég volt a változáshoz, a mozgásforma szerelem lett, a betegségek pedig lassan eltűntek az életemből.  Így mikor értesültem a tagyon-hegyi egész hétvéges programról, egyértelmű volt, hogy ott a helyem.

Jóga órák reggel-este, meditáció, egészséges, húsmentes ételek (nem vagyok vega, viszont imádom a zöldségeket, főleg különlegesen elkészítve- külön gasztro élmény volt a menü), gyógynövényvölgy látogatás, sok-sok gyümölcs, remek csapat és természetesen egy-két pohár új eReSz is lecsúszott- nagyon jól éreztük magunkat.

Oktatónk  Perlmutter Brigitta volt, vele itt találkozhattok, állandóan mosolygott, még a mi néha hangos nyögések által kísért ászanák kitartása mellett is. Csavarodtunk, nyújtottunk, helyreraktunk és megpróbáltuk kizárni a külvilágot. Mindezt szőlőtőkék ölelésében, néha ki-kikacsintva a Balatonra, szikrázó napsütésben, virágillatban.

Szombat délután a zánkai Gyógynövény-völgybe tettünk látogatást: Takács Levente kalauzolt bennünket a gyógynövények világába. Különleges és ízletes teákat kóstoltunk (van fiatalító és szépítő tea is!), hatóanyagokról beszéltünk, kertet látogattunk. Izgalmas volt minden perce. (Hamarosan bővebb beszámoló érkezik itteni élményeinkről.)

 Kisimulva, felfrissülve és csipetnyi izomlázzal indultunk haza. Mozogtunk, beszélgettünk, megpróbáltunk minden egyes pillanatot kiélvezni, és persze sokat nevettünk. Remekül működik a szőlőtőke-jóga-Balaton kombináció, különleges atmoszférát kölcsönöz. Legközelebb is jövünk- gyertek Ti is!

 

Andi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr748643644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása