pincekulcs

Balaton-Bor-Boldogság

Tavaszi currys zöldborsókrémleves csicsókacsipsszel

2016. március 25. 14:40 - Pincekulcs

Végtelenül egyszerű recept, pici csavarral. Gyorsasága és ízintenzitása miatt nagy kedvenc, no, de nézzük is.

Hozzávalók:

- 1 kg friss zöldborsó (jobb fajta gyorsfagyasztottból is készíthető)

- 1 fej vöröshagyma

- kevés zsiradék (olaj, zsír, ízlés kérdése)

- 1 csokor friss petrezselyem

- 1 doboz főzőtejszín

- só

-fehérbors

- curry 

- csicsókacsipsz

20160303_102046757_ios.jpg

A felhevített zsiradékon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Pici vízzel felöntjük, puhára főzzük. Csipetnyi sót és fehér borsot adunk hozzá. Amint megfőtt a zöldborsónk, botmixerrel leturmixoljuk, felöntjük annyi vízzel, amitől még nem lesz túl híg a levesünk. Ha egyet rottyant, hozzáadjuk a főzőtejszínt, a curryt és az apróra vágott petrezselymet. Tálaláskor csicsókacsipsszel megszórjuk.

Jó étvágyat!

TIPP:

- szezonális zöldségekkel is készíthető

- a csicsókacsipszet a Tagyon Titkos Kamrájából szereztük be- isteni! Náluk is vendégeskedtünk, nemsokára jön a beszámoló.

 

Andi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr218525630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.