Végtelenül egyszerű recept, pici csavarral. Gyorsasága és ízintenzitása miatt nagy kedvenc, no, de nézzük is.
Hozzávalók:
- 1 kg friss zöldborsó (jobb fajta gyorsfagyasztottból is készíthető)
- 1 fej vöröshagyma
- kevés zsiradék (olaj, zsír, ízlés kérdése)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 doboz főzőtejszín
- só
-fehérbors
- curry
- csicsókacsipsz
A felhevített zsiradékon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Pici vízzel felöntjük, puhára főzzük. Csipetnyi sót és fehér borsot adunk hozzá. Amint megfőtt a zöldborsónk, botmixerrel leturmixoljuk, felöntjük annyi vízzel, amitől még nem lesz túl híg a levesünk. Ha egyet rottyant, hozzáadjuk a főzőtejszínt, a curryt és az apróra vágott petrezselymet. Tálaláskor csicsókacsipsszel megszórjuk.
Jó étvágyat!
TIPP:
- szezonális zöldségekkel is készíthető
- a csicsókacsipszet a Tagyon Titkos Kamrájából szereztük be- isteni! Náluk is vendégeskedtünk, nemsokára jön a beszámoló.
Andi