pincekulcs

Balaton-Bor-Boldogság

Balaton Felvidék Neked- Fehér Csillával beszélgettünk

2016. május 03. 08:55 - Pincekulcs

Egész véletlenül került a kezembe, és azóta is nagy kedvencem a Fehér Csilla által életre hívott Balaton Felvidék Neked kiadvány. Az ok egyszerű: minden lényeges információt tartalmaz, szépen összeszedve, egy helyen, melyre egy ideérkezőnek szüksége lehet: településekről, túraútvonalakról, szállásokról, éttermekről, őstermelőkről, kézművesekről, még az orvosi ügyeletek elérhetősége is szerepel benne, ráadásul nyomtatásban, kompakt méretben.

Fehér Csilla mindig szervez, ötletel, állandóan zsizseg és nevet. Értékes és színvonalas dolgok kerülnek ki a keze alól. Mindszentkállán vendégeskedtünk nála, a verandán beszélgettünk a kiadványról és terveiről.

  • Honnan jött a kiadvány ötlete?
  • Zenészekkel dolgoztam dolgozom és szerettem volna elmenni élő koncertre, viszont nem találtam se a neten, se sehol semmit. Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy össze kéne hozni az egész környéket, hogy egy helyen megtalálható legyen minden fontos információ.
  • Mennyi időbe tellett összerakni a kiadványt? Rengeteg hasznos dolog helyet kapott benne és miért print?
  • 10 hónap volt. Sokan mondták, hogy ne legyen nyomtatott, hiszen online minden megvan. De ehhez ragaszkodtam: mert aki ide eljön, az nyaralni jön, amúgy is egész nap vagy pötyögnek, vagy telefonálnak, itt le lehet tenni az okostelefont, és mivel alapból szeretünk lapozgatni, ezért imádják is az emberek. További előnye, hogy előveszem, megnézem, bejelölöm a számomra fontosat, jegyzetelek mellé, ha épp úgy van kedvem.
  • Ezzel abszolút egyetértek. Már finisben az új, a 2016-os, mikor fog megjelenni?
  • Bizony, június elején már elérhető lesz. Mire vége az iskolának biztosan.
  • És hol lehet majd megtalálni?
  • Lesz egy lelőhely lista az oldalon. Nagyon-nagyon sok helyen. Már siófoki tourinformok is jelezték, hogy szeretnének belőle. Meg hát külföldön a barátainknál, akik imádják a Balaton-felvidéket és nyitottak valami helyet. Támogatják egy minimális összeggel én meg küldöm a kiadványt. Volt olyan ismerős,hogy csak ott találkozott vele.
  • Hány példány készül belőle?
  • Harmincezer az már biztos. De tőlem lehetne akár ötvenezer is. Remélem, hogy minél több lesz, minél többen megismerik, megszeretik. Sok kicsi sokra megy, és majd sokat adhatunk ki belőle. Most is majdnem négyezer szolgáltató van benne.
  • Ez iszonyat nagy munka azért…
  • Az de élvezem. A mostani esetében mindenkit felhívunk, mindent egyeztetünk, a jelmagyarázatnál például mindenhova oda fogjuk írni, hogy hol van wifi, ki az, aki bringabarát, hol van lehetőség kártyás fizetésre, stb.. Ebből szempontból az új nagyobb munka.

  • És hány ember dolgozik rajta?
  • Van egy kis csapatom, aki besegít. Így már mondhatom azt, hogy öten dolgozunk rajta. Ezen kívül van egy rádiónk is már. Egy netes rádió, ahol nagyon vicces zenék mennek, My fair ladytől kezdve Enigmáig, Kowalsky, minden megy. A huszonöt évnyi zenei múltamból kifolyólag rengeteg magyar zenekart ismerek, akiknek nem adnak a kereskedelmi csatornák publicitást, a rádióval pedig az a célunk, hogy nekik adjunk lehetőséget, őket játsszuk, és majd kialakul később a többi. A Flúg zenekar például már bevállalta, hogy odatesz egy matricát a facebook oldalára, hogy „A mi zenénket játssza a Balaton Felvidék Neked Rádió”.
  • Esetleg lesz ebből egy fesztivál is?
  • Majd lesz, ebből bármi lehet még. Egyelőre lesz műsor, most azon gondolkozunk. Egy tizenkét napos rendezvényt már szerveztem a köveskáli Pipacsba. Július 15.-én indul, minden hétfő-kedd- szerdán koncertezünk. Azért ezeken a napokon, mert hétvégén itt minden tele van programokkal, hétfő-kedd-szerdán viszont nincsenek. A környék pedig tele turistákkal . Így adta magát a lehetőség. A koncepció az, hogy minden bulin más lesz a ház bora, helyi pincészetektől, természetesen. Nagyon örültem ennek a történetnek, mert saját kútfőből nem akartam rendezvényt csinálni, megint izgulni, hogy kijön le, hogy fizetem ki a zenekart, ehhez már nincs kedvem. A pipacsosok pedig láttak benne fantáziát, építenek egy színpadot, azon felül pedig mindent én hozok, hangot, zenekart, stb.. Izgalmas lesz. Már nagyon várjuk.
  • Egyéb tervek is szerepelnek még a tarsolyodban?
  • Szeretném minél szélesebb körben ismertté tenni a kiadványt. Már öt országban ott van: Németországban, egy berlini étteremben, Bristolban, Ausztráliában, Amerikában. Ezen felül, úgy néz ki, hogy lesz egy dél partos kiadvány is, meg még egyéb. A csapat, akivel dolgozom, fantasztikus, meglátjuk, hogy meddig jutunk…

 

Egy kis lapozgató addig is itt elérhető! ;)

 

Andi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pincekulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr538677288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása